De Vennen-SBC2000 tegen De Treffers

Zaterdag 19 oktober kwamen de jongens van De Treffers naar Dongen voor de 2e wedstrijd tegen elkaar. Bij ons team ontbrak Bart deze keer maar hij werd vervangen door Pieter Michiels, een van de D pupillen, die zijn debuut mocht maken bij de jongens onder 15. Met een volle tribune met enthousiast publiek natuurlijk lekker om een potje in eigen huis te spelen.
Het eerste balbezit was voor De Vennen maar de aanval via Jarno en Steyn bleef hangen bij de keeper en De Treffers namen het voortouw en plaatsten hun eerste punt. Daarna nam De Vennen het spelletje over en kwam Rick in´t Groen dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Rick Ladestein die het punt scoorde in een man meer situatie. Vrij snel daarna een uitbraak en treffer van Matthijs. Een tweede man meer werd goed rondgespeeld maar leverde niets op. Maar met een treffer van een op stoom gekomen Matthijs sloot het partje met 3-1.
Het tweede partje opende met balbezit en een aanval van De Vennen. Door een opmerkelijke beslissing van de scheids, waarin ze een uitsluiting aanduidde bij de tegenpartij, die blijkbaar bedoeld was voor ons ontstond er een situatie waarbij uiteindelijk Matthijs met een dubbele uitsluiting en een 5 meter tegen naar de kant werd gestuurd. De 5 meter werd prima geblokt door Vincent en het spel kon worden hervat waarbij Matthijs de 4e treffer plaatste. Met daarna nog treffers door Lars, Mart en Mikey kwam de stand op 7 punten. In de laatste aanval door De Treffers kregen ze weer even vat op het spel en kwam de stand op 7-2.
Na een goed gesprek met de coach om het moreel weer op te krikken gingen de jongens er helemaal voor. Start met balbezit voor De Vennen wat strandde in de aanval van De Treffers. Goed werk door Pieter die de bal ging halen en de aanval weer bij ons legde. Een te enthousiaste verdediging gaf ons een terechte uitsluiting. Vincent hield de bal keurig uit het net in de aanval die volgde. Jarno wist door te breken voor de 8e treffer. Zijn eerste in eigen huis. En met een prachtige lange uitbraak en pass wist Pieter Matthijs aan te spelen voor de laatste treffer dit partje.
Gelijk na het opzwemmen en bal aannemen wist Mart kundig achter de keeper te komen. Eenmaal op stoom gekomen kwam Matthijs met een mooie boogpass naar Mart die hem vakkundig in het doel wierp. In een manmeer die goed werd uitgespeeld was het Steyn die tot vlak bij de keeper kwam. Lars wist daarna met een dubbele poging uiteindelijk de bal toch achter de keeper verdween. Dat het spel nog niet helemaal gespeeld was bleek uit de doorbraak van De treffers die toch nog een derde punt opleverde. Maar met de bal van Mart, die in eerste instantie op de keeper stuitte, maar daarna met een ludiek tikje het doel in verdween wisten de jongens van De Vennen overtuigend te winnen van De Treffers met een 13-3. Een prima resultaat in een wedstrijd waar scherp werd gefloten.
An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙