Topscore bij Meisjes team SBC2000

Verslag 16-11-2013.
SBC 2000 GE1-TRB RES GE1..3-9
De Warande GD1-SBC 2000 GD 1..3-19
SBC 2000 GD2-De Zeeuwse Kust GD2..7-11
Argo JC1- Combiteam JC1..3-11
Z&PC DZK JB1-SBC 2000 JB1..12-1
SBC 2000 MC1-Aquamigos MC1..23-5
Nayade 1-Dames 1..13-7
De Rijn 1-Heren 1...14-13
Njord 3-Heren 2..3-6

<b>Jeugd.</b>
TRB RES nam snel de kop en stond niet meer af Het SBC 2000 G1 wist nog wel middels L v Gils, L Gommers en Y v Maurik de score te verminderen tot 3-9.
De Warande GD1 is weer een zeer sterke tegenstander op hun padje tegen gekomen. Het Bredase team scoorde zoal met 6 treffers van J Buhre en er bovenop nog 6 treffers van J Charko. De andere 7 doelpunten kwamen van diverse spelers. Een eindstand van 3 -19 is niet gering te noemen.
Al in het eerste part was duidelijk wie de matchwinner zou worden 1-7 voor de Zeeuwen. SBC 2000 GD2 beet wel terug,maar kwam niet verder dan 7-11.
Met 12-1 verliezen van een serieuze titelkandidaat is zuur en te verwachten, maar toch werd de akelige nul met nog 1 min 30 te spelen weggewerkt door A Lamaarer, hetgeen laat zien dat je koppie er bij laten hangen er niet bij is voor het SBC 2000 JB1 team.
10 doelpunten van K Dijkstra, 6 doelpunten van S Daams was genoeg voor 2/3 van de totaal score van de Meisjes uit Breda. Aquamigis MC1 werd weggespeeld na het eerste deel. Tussen alle doelpunten werden ook nog 21x het spel stilgelegd wegens persoonlijke foutjes. De blaren op de lippen van de scheidsrechter waren niet gering. Einduitslag 23-5 Daar waar vorige keer tenminste nog twee partjes fanatiek werd gespeeld door de tegenpartij werd nu gekozen voor de passieve aanpak van complete verdediging met 1 uitgebroken man. De groep kwam zelfs niet in beweging om voor de bal te zwemmen aan het begin van het partje. Het balvoordeel was daardoor al gelijk aan het begin van het partje. Het eerste partje werd goed gestart met opbouw via de zijkant, waarbij de bal wordt gehaald en het spel goed wordt opgebouwd. Dit resulteerde, ondanks verdediging van Argo,in een 0-3 met schoten van Lars (2x) en een intik balletje van Matthijs. Het tweede partje werd minder goed opgebouwd en ging men vol door de verdediging van Argo heen. Mart wist vanuit de doorbraak een tweetal punten bij te schrijven voor de Dongenaren. De jongens namen wat te veel risico in de verdediging wat twee uitsluitingen op leverde van Mart en Bart en men zelfs een 5 meter worp opliep door een onhandige wissel van Mikey. Dit schot werd overigens prima gestopt door Vincent. Toch kon ook hij niet voorkomen dat daarna het eerste punt door Argo kon worden gemaakt door de uitbrekende man. Met een 1-5 sloot het tweede partje af.
In het derde partje namen De Vennen ook weer het voortouw in de wedstrijd en werden er door Argo meer persoonlijke fouten gemaakt. De man meer situaties werden niet elke keer volledig uit gespeeld, maar uiteindelijk wisten Steyn, Rick Ladestein en Mart een puntje bij te schrijven voor De Vennen. Met 1-8 op de klok een prima uitgangspunt naar het laatste partje. Ook hier hadden de jongens last van het passieve spel van Argo en kwam men niet lekker tot spelen. Met punten door Matthijs en Lars liep De Vennen uit tot 1-10. Door het vreemde spel van Argo kwam De Vennen niet lekker in de eigen verdediging en wist Argo hier gebruik te maken van een uitbrekende man en kwam de stand toch nog even in beweging naar 3-10. Uiteindelijk plaatste Mart de laatste treffer voor De Vennen en kon er worden afgefloten met een nette 3-11 voor De Vennen.

<b>Dames.</b>
Met een niet kompleet team wisten halverwege de wedstrijd de Bredase Dames de wedstrijd bijna te kantelen, van 6-1 naar 8-6, maar de Nayade speelsters lieten dit toch noet toe en eindigden met een winst van 13-7. Tripplescores van W Roelands en B Scholten. K Dijkstra kreeg ook de kans en scoorde 1x.

<b>Heren.</b>
Het gemis van een zieke coach en de scheidsrechters die de nieuwe spelregels niet correct volgden brak toch het Heren 1 team op. Toch zijn ze van een verre achterstand terug geklauterd tot een eindstand van 14-13. De bovenste plaats bleef wel staan voor ze.
Heren 2 pakt langzaam de draad op en won deze keer van Njord 3 met 3-6. P Duyzer en B Martens scoorden beiden 2x.
An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙