Baraa-a Yaqini, Nederlands aanstormend talent

20170415_200533.png
Amsterdam Diving Cup, een grote internationale wedstrijd schoonspringen met deelnemers vanuit de hele wereld vond plaats van 13 tot en met 16 april.
Deelnemers uit onder andere Taiwan, Zuid Afrika, Spanje, Engeland, Egypte, Bulgarije en Breda vertoonde hun kunnen in het Sloterparkbad te Amsterdam. Namens SBC2000 sprong Baraa-a Yaqini op zowel de een als op de drie meter plank. Als 12 jarige mocht Baraa-a zich mengen in de strijd tussen 14 en 15 jarige toppers uit toonaangevende landen.
Donderdag 13 April vertrok Baraa-a om 6:15 uur uit Breda richting Amsterdam. Om 7:45 uur omkleden en warming-up. Vanaf 8:00 uur inspringen en om 9:35 uur de start van de wedstrijd.
De wedstrijd bij de 14- 15 jarigen bestaat uit acht zelf te kiezen verschillende sprongen. Halverwege de wedstrijd had Baraa-a een finale plaats, een plaats bij de eerste zes, in handen. Maar een internationale wedstrijd vereist naast talent en hard werken ook een uur lang concentratie. Met een achtste plaats mag Baraa-a tevreden terug kijken op de wedstrijd.
Op zaterdag wederom vroeg uit bed en op weg naar Amsterdam voor de wedstrijd op de drie meter plank onder het toeziend oog van het jeugdjournaal (http://jeugdjournaal.nl/uitzending/23944-avondjournaal.html). In deze wedstrijd wist Baraa-a haar concentratie tot het einde vast te houden en ze hield daardoor iedereen tot het laatst toe in spanning over haar kansen op een finale plaats. Helaas, net niet gered. Maar als 12 jarige niet alleen de strijd aangaan met de internationale top van 14 en 15 jaar, maar ook serieus meedoen om de prijzen, laat zien dat Baraa-a met recht het aanstormend talent genoemd mag worden.
Het schoonspring seizoen 16-17 wordt afgesloten met het NJK dat van 9 tot en met 11 juni in Eindhoven wordt gehouden.