OIL Wedstrijd schoonspringen in Den Haag

20171119_153617.jpg
Den Haag, 19 november.
Na de breedtesport wedstrijd op zaterdag in Eindhoven traden de SBC2000 schoonspringers op zondag 19 november aan in Den Haag bij de Open Internationale Leeftijdsgroepen Wedstrijd. De dames uit 2004 en 2005 mochten de wedstrijd aftrappen. Baraa-a Yaqini veroverde de zilveren medaille in een deelnemersveld van 17 meiden. Ze liet hiermee zien dat ze klaar is, ruim voldoende talent heeft, om de top van het Nederlandse schoonspringen te gaan bestormen.
Suzanne Feenstra begon de wedstrijd ongelukkig, maar wist zich goed te herstellen en toonde de vooruitgang die ze op de training al langer laat zien, nu ook in de wedstrijd.
Hierna volgde de jongste springsters, Lieze Bersch en Denise Spoorenberg. Lieze moest door verkeerde sprong , buiten haar schuld , een bronzen plak laten liggen. Denise profiteerde hiervan en eindigde na een mooi serie sprongen, net boven Lieze.
Bij de jongens 2006 en 2007, miste Tijs van Schie wat scherpte en zelfvertrouwen. Desondanks wist hij aansluiting te houden met de top drie. Vooral de complimenten na afloop door 'vreemde' trainers’ bewijzen het talent dat er in Tijs schuil gaat.
Bij de meisjes 2006 en 2007 liet Nour Amouri zien dat trainen wel degelijk zin heeft. Het harde werken onder begeleiding van trainster Aya Yaqini leverde een mooie zevende plaats op in een veld van 14 internationale springsters.
Marit Vermeeren sloot namens SBC2000 de wedstrijd af bij de meiden 2002 en 2003. Ondanks de trainingsachterstand wist Marit zich goed te weren in het sterke veld.