Internationale wedstrijd Schoonspringen in Breda

DSC_1330[1].JPG
Op zondag 7 januari 2017 vonden de Open Regio Zuid Kampioenschappen schoonspringen plaats in zwembad de Wisselaar. Met springers uit Nederland en België was er een sterk internationaal deelnemersveld aanwezig. Eva Schigt startte namens SBC2000 de wedstrijd bij de jongste springsters. Met een mooie constante wedstrijd pakte ze met 65,95 punten de tweede plaats en dus zilver op de 1 meter plank. In een leeftijdsklasse hoger streden Denise Spoorenberg, Lieze Bersch en Nour Amouri om de SBC2000 eer. Na drie van de vier sprongen was het ongemeen spannend. Nikita (WVZ Zoetermeer) had ruim afstand genomen, maar kort daar achter stonden 4 meiden op slechts 2,45 van elkaar en daarachter weer 3 meiden binnen slechts een viertal punten. De laatste sprongen in de wedstrijd moesten de beslissing brengen. Lieze Bersch van SBC2000 ging goed met de druk om en veroverde de derde plek. Denise en Nour hadden wat meer moeite met de spanning en zakte wat weg in het klassement. Bij de meisjes in de C-jeugd (1 meter) pakte Nikki Jansen het goud met ruime voorsprong op de nummer twee. Suzanna Feenstra pakt net naast het brons na een wat mindere laatste sprong. Tijs van Schie pakte overtuigend het zilver bij de jongens in dezelfde klasse. Tijs ontwikkelt zich steeds meer als een vaste waarde in het klassement. Julia Snoeys zette de prestaties van de laatste weken, tweede in Amsterdam, voort met wederom een zilveren plak. Bij de jongens 14 en 15 jaar eindigde Hugo de Groot op de eerste plaats. GOUD, dus. Emma Freerkstra veroverde de zilveren medaille bij de meisjes 16, 17 jaar terwijl Marit Vermeeren net de bronzen plaats miste.
Bij de masters, 19 jaar en ouder, kon Nadia Kortz namens SBC2000 beslag leggen op de tweede plaats. Bij de heren kon SBC2000 helaas niet op tegen het geweld van de Belgische springers. Ewoud Feenstra wist de onderlinge SBC2000 strijd ruimschoots te winnen en liet Harold van Irsel, Louis de Groot en Wouter Poortvliet achter zich.
Ook op de drie meter wist Nikki Jansen met overtuiging de gouden medaille te pakken. Suzanna Feenstra pakte ook hier net naast het brons. Hugo de Groot pakte bij de jongens op de drie meter wederom de gouden medaille. Hierna werden de masters weer bedolven onder het springgeweld van de Belgische concurrenten en sloten Harold van Irsel en Ewoud Feenstra het klassement.
Omdat er naast het open internationaal klassement ook een regionaal klassement (bedoeld voor alle springers in de (Nederlandse) Regio Zuid) werd opgemaakt vond er ook een dubbele prijsuitreiking plaats. Ook op de 1 meter plank pakte Eva Schigt hier de zilveren plaats bij de jongste deelnemers. Lieze Bersch eindigde in het regionale klassement een plaatsje hoger en pakte hier het zilver. Nour Amouri en Denise Spoorenberg eindigde in het regionale klassement mooi op de vierde en vijfde plaats. Ook voor Nikki bleef de kleur van het eremetaal hetzelfde, terwijl Suzanne Feenstra van de vervelende vierde plaats steeg naar de derde plaats. Ook voor Tijs van Schie bleef de kleur onveranderd, zilver. Julia Snoeys steeg een plaats, van zilver naar goud, chapeau. Hugo de Groot kreeg wederom een gouden medaille omgehangen.
Bij de meisjes 16 tot 19 jaar stegen Emma Freekstra en Marit Vermeeren naar plaats twee en drie. Bij de heren steeg Ewoud tot de derde, bronzen, plaats. Op de drie meter vonden er in het regionale klassement de nodige verschuiving plaats. Ook hier verruilde Suzanna de vervelende vierde plaats in voor een derde plaats, terwijl Nikki haar vierde gouden medaille kreeg. Bij de jongens 14 en 15 jaar veranderde er niks voor Hugo de Groot en ook hij veroverde zijn vierde gouden medaille. Regionaal schoven Harold van Irsel en Ewoud Feenstra door naar de tweede en de derde plaats.