keyboard_arrow_up
20180318_175846.jpg

Schoonspringen, kwalificatie wedstrijd NJK.

In het Hofbad in Den Haag begon de tweede kwalificatiewedstrijd voor het NJK schoonspringen op 18 maart 2018 met een serie van drie. SBC2000 nam deel met twee springsters, Suzanna Feenstra en Clarissa Henst, die voor de eerste keer meededen en twee ervaren springsters, Nikki Jansen en Baraa-a Yaqini.
Zaterdag, de eerste wedstrijddag, was de dag van net niet. Clarissa Henst, Nikki Jansen en Baraa-a Yaqini werden vierde en dus net geen medaille. Baraa-a Yaqini startte de wedstrijd op de drie meter plank heel geconcentreerd. Pas tegen het einde van de wedstrijd verslapte de aandacht enigszins. Hiermee toonde Baraa-a aan dat ze de afgelopen periode een fantastische ontwikkeling doormaakte. Zoals al aangegeven leidde dit net niet tot een medaille. Tegelijkertijd vond op de een meter plank de wedstrijd van Nikki Jansen en Suzanna Feenstra plaats. Nikki sprong wat te gehaast, waardoor de punten wat achterbleven bij haar normale score. Ze was dan ook niet blij met haar klassering. Suzanna, als nieuwkomer in dit circuit, sprong geweldig goed. Omdat Suzanna pas sinds kort op dit niveau springt, was haar programma minder zwaar dan dat van de tegenstanders, maar de uitvoering was des te beter. Clarissa Henst, sprong na haar overgang van Antwerpen naar SBC2000, haar tweede wedstrijd voor SBC2000 en haar eerste voor het NJK. Met een nieuwe sprong in haar programma, die eigenlijk al heel de week niet goed liep, begon ze gespannen aan de wedstrijd. Maar ze verbaasde trainers (en ook zichzelf) met heel goed uitgevoerde sprongen.
De zondag begon met de synchroon wedstrijd voor Nikki en Suzanna. Omdat er in Breda geen faciliteiten zijn om synchroon te oefenen, was het al een prestatie op zich dat de meiden mee deden. Het inspringen verliep zeer goed en ze boezemde de tegenstanders het nodige ontzag in. Helaas verliep de wedstrijd anders. Een reden om nog meer te oefenen op dit team onderdeel.
Baraa-a mocht daarna aantreden voor haar wedstrijd op de een meter plank. Ze liet zien dat de groei die ze doormaakt van blijvende aard is en sprong de gehele wedstrijd zeer geconcentreerd. Dit leverde dan ook de derde plaats en dus een medaille op.
Even later mochten Nikki en Suzanna starten voor hun wedstrijd op de drie meter. Nikki en Suzanna schudde de frustratie van de toch wel tegengevallen synchroon wedstrijd van zich af en sprongen fantastische. Een zucht van opluchting ontsnapte dan ook aan Nikki toen ze hoorde dat ze geen vierder was geworden, maar dat ook zij de derde plaats had veroverd.
Suzanna heeft dit weekend bewezen op het hoge landelijke niveau mee te kunnen en heeft een mooie stap gezet naar plaatsing voor het NJK van 8 t/m 10 juni in Amersfoort.