keyboard_arrow_up
NJK2018.jpg

NK schoonspringen.

Van vrijdag 8 juni t/m 10 juni vond in het nieuwe bad in Amersfoort het NK schoonspringen plaats. Namens SBC2000 uit Breda mochten Clarissa Henst, Suzanna Feenstra en Nikki Jansen aantreden.
Tot enige maanden geleden trainde Clarissa nog in Antwerpen. Na haar overstap naar SBC2000 werd ze getraind door Harrie van Etten. Na een relatief korte gewenningsperiode pakte Clarissa de draad goed op. Met een vernieuwd programma wist ze zich te kwalificeren voor het NK. Als nieuwkomer wist ze beslag te leggen op - en daar mag ze heel trots op zijn - de 4e plaats op de 1 meter.

Suzanna Feenstra is de rijzende ster uit de eigen kweek van SBC2000. Aan het begin van het seizoen heeft Suzanna de stap gemaakt naar de wedstrijdgroep. Hier vond ze snel haar draai. Suzanna paste zich snel aan en is eigenlijk het hele seizoen al een vaste waarde bij wedstrijden. Een seizoen wat bekroond werd met deelname aan het NK individueel op de 1 en de 3 meter plank. Daarnaast nam Suzanna samen met Nikki Jansen deel aan de synchroon wedstrijd op de 3 meter. Deze wedstrijd wisten de dames met een bronzen medaille te beëindigen. Nikki is al enige jaren een vaste deelneemster aan wedstrijden op niveau en dus ook aan het NK. Ook dit seizoen wist Nikki op de nationale wedstrijden met haar prestaties te imponeren. Gedurende de trainingen naar het NK toe werd haar vorm beter en beter. Vermoeidheid, een gevolg van het schoolkamp enige dagen voor het NK, gooide echter roet in het eten. De synchroon wedstrijd op de vrijdag ging met de bronzen plak nog bijzonder goed. Tijdens de voorronden op de 1 en 3 meter wist ze nog wel door te dringen tot de finales, maar helaas wist ze daar geen medailles te veroveren.

Clarissa, Suzanna en Nikki kunnen tevreden terug kijken op een mooi seizoen met goede prestaties. Prestaties waar ze vooraf voor getekend zouden hebben. Ook SBC2000 kijkt tevreden en trots terug op het NK, met een bronzen medaille en twee noteringen in de top 5 van Nederland.