keyboard_arrow_up

Waterpolo - 3x winterkampioen!

3x winterkampioen

Met de oliebollen in het verschiet is het een mooi moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft van het waterpolo. Zeker aangezien we zelfs met 3 teams de winterstop ingaan als winterkampioen. Gefeliciteerd: Dames 1, E-Jeugd en D-Jeugd, maar natuurlijk ook alle andere teams met hun score tot nu toe!

Jeugd teams

De E's (jeugd onder de 11) laten zien dat ze het vorige seizoen veel geleerd hebben van de gespeelde toernooitjes. Nu ze voor het eerst echt in de competitie spelen sluiten ze de eerste seizoenshelft af met een zeer fraaie eerste plaats. Slechts éénmaal werd er een gelijkspel behaald; de overige negen wedstrijden werden allemaal gewonnen.

De D's (jeugd onder de 13) weten het hoge niveau van vorig jaar te handhaven. Vorig seizoen eindigde dit team in de competitie nog op de tweede plaats. Dit seizoen gaan zij soeverein aan kop: alle zeven wedstrijden in de eerste seizoenshelft werden met ruime cijfers gewonnen. Ook zij dus winterkampioen!

En ook de C' s (jeugd onder de 15) doen het erg goed. In een heel sterke competitie konden er slechts twee wedstrijden niet winnend worden afgesloten. Omdat de andere acht wedstrijden wel gewonnen werden, vinden we het team na de eerste competitiehelft terug op een zeer mooie -en welverdiende- tweede plaats.

Heren

Heren 1 vindt zich in een spannende competitie terug op een 7de plaats (12). in de middenmoot. Dat het in deze competitie erg spannend is en elke wedstrijd gewonnen of verloren kan worden, uit zich dan ook in de cijfers aangezien ze slechts 4 punten achter de nummer 3 staan. Hetzelfde geldt voor Heren 2, die zich ook dapper staande houden in de middenmoot met een 6de plaats (11).

Heren 3 en Heren 4 zijn vorig jaar allebei gepromoveerd en spelen dit jaar in de 2de klasse district EN in dezelfde competitie. Het niveau verschil met de 3de klasse is hier goed te merken, vooral ook aan het feit dat het hier veel fysieker aan toe gaat. Desalniettemin weren beide teams zich prima in deze competitie. De vorige keer dat Heren 3 promoveerde, waren ze het jaar erop meteen weer gedegradeerd. Zij gaan nu echter de winter in met een solide 7de plaats (12). Spannend wordt het in de tweede helft zeker of zij Heren 4 nog kunnen inhalen. Zij bevinden zich momenteel namelijk op een uitstekende 5de plaats.

Heren 5 en Heren 6 hebben het zwaar in hun competities. Omdat de teams onderbezet zijn, is het regelmatig zoeken naar voldoende spelers. Dit gaat helaas ten koste van het spel. Desalniettemin doen ze goed hun best en is Heren 5 al een aantal keer dichtbij hun eerste overwinning geweest. Heren 6 heeft zelfs al een aantal wedstrijden gewonnen en staat daarmee op een 5de plaats. Veel complimenten voor het doorzettingsvermogen van deze teams.

Dames

Het eerste dames team gaat dit jaar de winterstop wederom in als winterkampioen. Zij lijken ook dit jaar niet te stoppen, met slechts 1 verloren wedstrijd. Een fantastische prestatie voor dit succesteam en hun coach. Zeer benieuwd of ze dit niveau in de tweede seizoenshelft kunnen voortzetten. De prestaties van dit team weerspiegelen zich ook in het tweede dames team, dat ook uitstekend presteert. Zij bevinden zich momenteel op de 5de plaats (10) in hun competitie.

De waterpolo afdeling van SBC2000 kan dus bijzonder tevreden terugkijken op de eerste seizoenshelft. En daarom veel dank aan de coaches, trainers en iedereen die -in welke vorm dan ook- heeft geholpen om dit waar te kunnen maken. Ook in de tweede competitiehelft gaan we weer met z'n allen voor een mooi resultaat.

Wil jij ook eens ervaren hoe leuk waterpolo is? Kom dan een keer kijken of neem een gratis proefles!