keyboard_arrow_up

Dubbelslag voor SBC2000 bij waterpolo - op naar het NK!

Nu de stofwolken van de laatste competitieronde zijn neergedaald is het moment aangebroken om terug te blikken op de tweede seizoenshelft van het waterpolo. In een eerder nieuwsbericht was er speciale aandacht voor de winterkampioenen en het is dan ook waanzinnig gaaf dat zij beiden de leidende positie hebben weten te verzilveren.

E-Jeugd (<11)
De E’s wisten van dit seizoen een ware thriller te maken. Zij werden kampioen door op de laatste speeldag van de competitie in een onderling duel te winnen van de enige overgebleven concurrent. De ouders van de E’s zijn de komende weken in De Wisselaar dan ook te herkennen aan het ontbreken van hun nagels; die hebben ze er van spanning afgebeten. Door hun kampioenschap hebben de E’s zich ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap wat zal plaatsvinden op 18 en 19 mei a.s. Alvast heel veel succes daar!

D-Jeugd (<13)
De D's werden werd met overmacht kampioen. De uitslagen waarmee gewonnen werd waren soms indrukwekkend. Als winnaar van de competitie mocht het team meedoen in de strijd om het kampioenschap van Regio Zuid (Zeeland-Brabant-Limburg). Daar bleken er echter twee teams nóg sterker dan onze helden. Desalniettemin een waanzinnig resultaat en ook voor hun wacht als kers op de taart het NK als afsluiter.

C-Jeugd (<15)
In de "schaduw" van de D en E had ook de C-jeugd succes. Het team is op een verdienstelijke derde plaats geëindigd en nestelde zich daarmee in de top van de competitie. Een uitstekende prestatie!

Heren 5
Dit team kende ook een moeilijke tweede helft van het seizoen ondanks de broodnodige versterkingen. Het laat zien dat het niveau van de heren competitie overal hoog is. Desalniettemin hebben ze elke wedstrijd gestreden voor wat ze waard waren en dat verdient zeker ook lof en respect.

Heren 4
Na het kampioenschap vorig jaar was het voor Heren 3 & Heren 4 aftasten wat een niveau hoger in de competitie zou betekenen. Beide onderlinge duels tussen Heren 3 en Heren 4 eindige onbeslist, ongekend! Wat een spannende wedstrijden waren dat. Tijdens de rest van de competitie liet Heren 4 echter zijn klasse zien en met een super tweede helft, waarin ze alleen van de Nr 1 verloren, zijn ze opgeklommen naar een 4de plaats. Met nog een jaartje trainen, kan het haast niet anders dat dit team volgend jaar weer kampioen wordt en verder door zal promoveren!

Heren 3
Voor Heren 3 was de tweede competitie helft een zwaardere met 4 verloren wedstrijden. Aan het eind van het seizoen zullen ze echter ongetwijfeld tevreden terugkijken naar hun debuut in de hogere competitie. Een 5-tal jaar geleden hadden ze ook al eens geroken aan deze competitie, maar dit leidde toendertijd weer tot een rechtstreekse degradatie. Ditmaal handhaafde ze zich echter keurig in de middenmoot met een 7de plek van de 12 teams en zien we ze volgend jaar gewoon weer terug. Chapeau, een fantastische prestatie. Benieuwd of er volgend jaar wel een winnaar uit de stadsderby Heren 3 - Heren 4 gaat komen!

Heren 2
In de reserve 1e klasse werden er mooie gevechten uit gevochten tussen de 2de, 3de en zelfs 4de teams van clubs. Heren 2 kon zich in deze reserve klasse uitstekend staande houden. Met een 4de plek zijn ze zelfs ver bovenaan in deze competitie geeindigd. Dit laat zien dat onze oude toppers misschien langzaam op leeftijd komen, maar nog lang en lang niet afgeschreven zijn. Sterker nog, er zit zelfs een stijgende lijn in, dus wie weet wat komend seizoen gaat brengen.

Heren 1
Ook bij Heren 1 liep de trein uitstekend dit seizoen. Het enige team van SBC2000 dat in de bond speelt, onze eer daar uitstekend hoog houdt en de club op de kaart blijft zetten. Met een 4de plaats presteerde ook zij fantastisch en waren ze zelfs dichtbij een promotie. Ook speciale complimenten voor Pim van Wouwen die met een dazelingwekkend gemiddelde van meer dan 3 doelpunten per wedstrijd de competitie afsluit met maar liefst 51 doelpunten. Dit soort aantallen zie je bij de jongere garde nog regelmatig, maar is bij de senioren eigenlijk ongekend. Als club zijn we dan ook waanzinnig trots op de resultaten die dit team geboekt heeft.

Dames 2
Het begint een beetje cliche te worden... maar ook Dames 2 heeft het seizoen afgesloten op een prachtige, en hoe kan het ook anders, 4de plaats. Fantastisch gestreden het hele seizoen lang en laten zien wat ze waard zijn. Het hebben van twee dames teams geeft veel stabiliteit in de vereniging en maakt de doorstroming van meisjes uit de jeugd aanzienlijk makkelijker aangezien er geen Meisjes competitie onder de 17, 15 en 13 meer is in onze regio. Het is dan ook super om te zien dat dit team zo goed draait en dames 1 & 2 elkaar fantastisch aanvullen.

Dames 1
Het seizoen van Dames 1 is er 1 met een verhaal. Ze speelden werkelijk fantastisch en wonnen bijna alle wedstrijden met groot overmacht. Kampioen worden betekende echter ook promotie. En waar promotie natuurlijk een fantastisch promotie feest bedenkt en een hoop respect en aanzien uit de regio, betekent promotie ook spelen in de bond, spelen door heel Nederland en dus reistijden van 2-3 uur enkele reis naar wedstrijden toe. Binnen het dames team zijn er dames met kinderen en dames die hard onderweg zijn om kids te krijgen. Dit soort verre wedstrijden is dan niet praktisch. Gezamenlijk hebben ze daarom besloten om bewust niet te promoveren en een extra verlieswedstrijd te nemen. Ook dat is waterpolo. OF ze uiteindelijk kampioen hadden kunnen worden zullen we nooit weten, want de ploeg van de nummer 1 was ook wel erg sterk bleek in de afsluitende onderlinge wedstrijd van het jaar. Zelf zullen ze daar echter maling aan hebben, want ze hebben werkelijk een fantastisch jaar gedraaid.


Terugkijkend kan SBC2000 dan ook spreken van een zeer goed seizoen, met nagenoeg alleen maar fantastische resultaten die de verwachtingen ruimschoots overtroffen. Als club hadden we alleen maar kunnen dromen van dit scenario. Buiten de teams en de spelers, zijn hier natuurlijk expliciet de complimenten voor de trainers en coaches op z'n plaats - want zij staan natuurlijk mede aan de basis van dit resultaat. Geweldig gedaan!

Het is op dit moment nog even nagenieten, maar veel tijd om stil te staan is er niet, want de voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn alweer gestart. Zeker met de grote wijzigingen in de spelregels, waarbij actief en sportief spel meer beloond gaat worden, is het essentieel dat iedereen op voorhand bekend en ervaren is met de nieuwe regels. In de zomervakantie wordt dan natuurlijk ook gewoon doorgetraind door de waterpolo spelers en wordt het balgevoel middels enkele toernooien, waaronder ons eigen SBC Zomer toernooi in wolfslaar, hoog gehouden. Het toernooi waar eigenlijk iedereen het nu al over heeft en naar uit kijkt, ook al is het nog bijna 5 maanden weg..

Wil jij het volgende seizoen nou ook 1 van de teams komen versterken? Of wil je gewoon eens ervaren hoe leuk waterpolo is en hoe fantastisch het is om samen in een team te spelen? Kom dan een keer kijken of neem een gratis proefles!