keyboard_arrow_up
Juul Bruinink.png

SBC2000 succesvol op Belgisch kampioenschap schoonspringen

Op 30 mei, Hemelsvaartdag 2019, maakte SBC2000 indruk op de Belgische kampioenschappen schoonspringen. Met vijf gouden, twee 2 zilveren en drie bronzen medailles was SBC2000 de beste ploeg van deze kampioenschappen. Maar de meest indrukwekkende prestatie werd niet door de medaillewinnaars geleverd. Met een knappe zesde plaats in een veld van 11 springsters wist Juul Bruininks iedereen te verrassen. Dit na een moeizame periode waarin Juul door meerdere blessures moest stoppen met topsport bij PSV en ze zelfs op het punt heeft gestaan helemaal te stoppen met schoonspringen. Het afgelopen jaar stond dan ook in het teken van herstel en weer plezier krijgen in het schoonspringen. Na deze fantastische prestatie in Belgiƫ wordt de focus nu langzaamaan verlegd naar het nieuwe seizoen, waarin Juul wilt kijken of ze de topsport weer kan gaan oppakken en hoe ver ze kan komen.

Bij de jongste springsters wist Frederieke Henst op zowel de 1 als de 3 meter plank de gouden plak te veroveren. Bij de dames een leeftijdsklasse hoger wisten Lieze Bersch (zilver op de 1 meter en goud op de 3 meter), Denise Spoorenberg (brons op de 1 meter, zilver op de 3 meter) en Eva Schigt (vierde op de 1 meter en brons op de 3 meter) indruk te maken. Bij de meisjes C, domineerde Nikki Jansen de wedstrijd op de 1 en de 3 meter met tweemaal goud. Clarissa Henst legde beslag op de bronzen plak op de 1 meter en behaalde de vierde plaats op de 3 meter. Voor zus Machteld, dit jaar weer begonnen met springen, kwam de wedstrijd net te vroeg voor goede
klassering. Bij de meisjes A wist Kyra Esselbrugge, ondanks een slechte voorbereiding vanwege het eindexamen VWO, moeiteloos beslag te leggen op de bronzen medaille op de 1 meter wedstrijd.

Al met al, een voor een deel van de springers, een mooie afsluiting van het seizoen. Nikki, Clarissa en Juul mogen samen met Suzanna in het weekeinde van 8 en 9 juni hun seizoen afsluiten op het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort.