keyboard_arrow_up

Coronatoegangsbewijs: QR code check

Beste leden en ouders

Na de laatste persconferentie moeten de coronamaatregelen weer aangescherpt worden. Vanaf zaterdag 6 November moet iedereen van 18 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs laten zien bij binnenkomst van het zwembad. Wij zijn, als vereniging, verplicht om deze check uit te voeren.

De verplichting geldt zowel voor sporters als voor begeleiders en toeschouwers. Dit betekent dat wij vanaf 6 november iedereen van 18 jaar of ouder bij trainingen en wedstrijden moeten vragen om het bekende groende vinkje.

Praktisch gaan we dit als volgt invullen:

  • Uiteraard bij klachten of bewezen corona kom je niet naar het bad. Dit zijn de bekende afspraken die nog steeds blijven gelden.
  • De ruimte vóór de balie / draaipoortjes kun je normaal betreden. Ga je in de sportkantine zitten voor een consumptie dan zal het Optisport personeel je checken op een groen vinkje.
  • Ben je trainer of vrijwilliger dan is een coronacheck niet noodzakelijk.

Trainingen:

Er zijn twee plaatsen waar je gecontroleerd kunt worden: bij de doorgang naar de omkleedruimten en als je vanuit de doucheruimte de zwemzaal betreedt; dus stop je telefoon niet diep in je tas weg! Onderdeel van de controle kan ook een check van je ID inhouden, zorg er dus voor om ook je ID bewijs bij je te hebben.

Dan mag je alleen naar binnen na een coronapas check waarbij een groen vinkje getoond kan worden.

Wedstrijden:

  • Spelers worden gecontroleerd als ze naar de kleedkamers gaan. Bij een groen vinkje mogen zij door. Als dat niet zo is, dan mogen zij niet deelnemen aan de wedstrijden. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Publiek zal worden gecontroleerd bij de entree van de tribune dan wel op de tribune.

Laten we met zijn allen proberen om door te gaan met onze sport, ook nu weer de regels aangespannen worden. Plezier moet voorop staan en als je even moet wachten voor de controlecheck denk maar zo: iedereen moet hieraan voldoen: Samen komen we verder!

Bestuur SBC2000