De competitie voor SBC 2000 waterpolo zit erop

Dit weekend weer belangrijke winstpartijen voor SBC 2000. Vijf van de gespeelde matches werden gewonnen door de SBC-ers. De spannendste was wel NjordA tegen Aspiranten 1. Voor de uitslagen lees meer.


De uitslagen:

Aspiranten 2 A-Njord A?16-1

De Warande B-Aspiranten 2 B?6-4

Njord A-Aspiranten 1?6-7

De Stormvogel A-Herenjeugd A?3-10

Herenjeugd B-Merlet A?21-5

Dames 2-Nuenen 1?0-16

Zeehond ?73 1-Heren 1?3-6


Aspiranten.

Njord werd terug verwezen door 2 kanjers van uitblinkers, nl. T O?Neill met maar liefst 8 doelpunten gevolgd door J Weehuizen met 5 treffers. De andere 8 spelers hielden de tegenstanders op afstand en brachten op deskundige wijze de bal bij het doel voor de tegenstander. 3-0, 6-1, 10-1 en eindstand 16-1.

Asp 2 B hebben met 2-0 voor gestaan, maar De Warande werd gaande weg sterker en veroverde iedere keer de bal. Halverwege was de stand 4-4. De vermoeidheid sloeg toe bij SBC 2000 en de wedstrijd werd door De Warande gewonnen met 6-4. De Bredase doelpunten waren van nieuweling J Verkuyl 2x, A Rijkenbarg en M vd Westen.

Aspiranten 1 trad aan in Veldhoven tegen Njord. In de 2 voorgaande wedstrijden werd Njord al ruim verslagen met de uitwedstrijd voor SBC 2000 met 0-16 en de thuiswedstrijd 11-0. Nu kregen ze voor de 3e keer er van langs. Maar met heel veel strijd, want de ploegen waren deze vrijwel gelijk. 2-2, 4-4, 5-6 eindstand 6-7 bewijzen hoe dicht men bij elkaar zat.

Herenjeugd.

Een team met sterren en met toekomst in de waterpolo. Topscoorder T Keuken verschalkte de Vlissingse keeper van De Stormvogel 4x.Tussen- en eindstanden, 1-2, 3-4, 3-6 en 3-10.

Tot de veldwisseling kon De Stormvogel de Bredanaars bij houden. Daarna was het gedaan en ramde SBC over hen heen. Gelijk Michel de Ruyter met zijn tegenstanders deed op zee.

Het B team van de Herenjeugd wist ook het doel van Merlet goed te vinden. Heer en meester waren de SBC spelers in het water. R vd Linden trof 6x het Merlet net, terwijl R Evers 4x R d Ridder 3x S Veelenturf 2x, K Taks en T Arts 1x ieder het net wisten te vinden.

Dames.

Bijna mag je zeggen een Meisjes team tegen een Dames team. De Nuenense Dames waren ouder en geslepener en wachten rustig hun beurten af om SBC 2000 voor de zoveelste keer een nederlaag te geven. Een uitslag van 0-16 in de Wisselaar zal niet gauw vergeten worden.

Heren.

Tussenstanden van 1-1, 2-3, 3-4 en eind 3-6 laten zien, dat de Heren 1 van SBC geen moment hebben mogen verslappen. De Rozenburgse ploeg werd op het eind overspeeld en ging er aan net als zovelen in de competitie dit jaar. E Claassen, E Goedhart en W Verkooyen maakten ieder 2 doelpunten. Een prima middenmoot plaats in de stand van de competitie was uiteindelijk het resultaat. Daar heeft men ook hard voor moeten werken. Na 2 jaar promoveren achter elkaar, is dit een uitstekend jaar voor ze geweest, waarin veel geleerd is.

An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙