Waterpoloërs SBC2000 starten seizoen op

De start van SBC2000 in de Districtsbeker en de Man-Meer Cup is met twee keer verlies begonnen. Spectaculair was het wel, een enorm aantal supporters voorzien van toeters en zelfgefabriceerde vlaggen waren aanwezig in Zwembad De Wisselaar afgelopen zaterdag 13-sept 2008. Zou de 13e dan toch een ongeluksgetal zijn?


Heren 2 startte met een zeer jong team en kon tegen Aquamigos 1 goed weerstand geven, maar door de oude rotten van Aquamigos werden ze verslagen door de gemene trucjes, zoals: backhand worpen, bal net even aan raken, snoeiharde afstandschoten. De keeper van SBC 2000 had het nakijken. Tussenstanden waren 1-1, 2-2, een goed evenwicht maar Aquamigos trok toen de doos met trucjes open en kwam op 2-6 in de 3e periode. In de laatste 5 min werden nog 2 doelpunten gescoord. Eindstand 2-8.

Het Heren 1 kwam niet verder tegen de Warande dan 3-10. Het team was vrijwel gelijk aan het team van vorig jaar, jongeling Stephan vd Linden was nieuw in het team. Hij mocht het 3e doelpunten op zijn naam schrijven. Een schitterend uitgespeelde aanval, de achterhoede van de Warande had geen schijn van kans. Nummer 1 en 2 werden gescoord door Erik Claassen, waarvan 1 een onhoudbare strafworp. De Warande was na 45 sec op voorsprong gekomen, SBC 2000 kon het tempo en scoreverloop goed bijhouden in het 1e partje. Door de hoger spelende Warande werd een tandje bij gezet en liep door snelle uitbraken, slimme passjes snel uit 2-6 in deel 2. Na de veldwisseling zelfde laken en pak, maar in de laatste 6 minuten was de Warande vermoeid en kreeg SBC 2000 de wedstrijd meer te pakken door de uitgezette strategie van de nieuwe trainer Arie Schouten. Over het geheel genomen mag toch gezegd worden dat de Bredase ploeg ook pech hadden, door 5 meter schoten niet te benutten en in Man-Meer situatie de Warande niet in te halen. Scoreverloop 2-3, 2-6, 2-9 einde 3-10. Volgende week de return in Oosterhout. Een moeilijke opdracht, toch weet je maar nooit, ook in Waterpolo.
An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙