Waterpolo pupillen B SBC2000 moeilijk te kloppen

Pupillen B-De Schelde 1 6-2
Hieronymus B1-Jongens onder 17 6-4
Herenjeugd-PSV 15-1
DBD MB1-Meisjes 8-13
Arethusa 2-Dames1 3-5
Heren1-HZPC Horst 1 6-4
BZPC1-Heren 2 17-7
Heren3-Hellas-Glana 3 2-5



Minipupillen.
Zondag 2-11-08 werd het Minipupillen-toernooi gespeeld in zwembad De Wisselaar. De wedstrijden zijn bedoeld om de kleinstjes te laten wennen aan waterpolo in competitieverband. Zeer gemotiveerd werden de wedstrijden gespeeld. Een zestal clubs uit Brabant en Zeeland hadden zich ingeschreven. Een echte winnaar was er niet, omdat dit niet de strekking van deze onderlinge toernooien is. Moe en voldaan en een zakje lekkers toe verlieten de spelers het bad.

Pupillen.
De B pupillen waren weer niet te verslaan dit weekend. De Schelde werd op fraaie wijze gepakt door de Jongens onder 13 jaar van SBC2000. B Borsje wist de helft van de score voor zijn rekening te nemen. J Luijkx kreeg er 2 ballen in en S Koenraad 1 treffer.

Jongens onder 17 jaar.
Je kan beter spreken van onder de 16 jaar. De oudste is van 1992 . De gemiddelde leeftijd bij Hieronymus is hoger, dus al wat verder gevormd in hun spel. Toch weten de SBC2000-ers er maar een klein verlies aan over te houden, 6-4. Twee scores van P Taks, D Holleman en R Jansen ieder een treffer.

Herenjeugd.
PSV werd een geweldig pak slaag gegeven door SBC2000. Tussenstanden van 3-0, 8-0, 12-1 en eindstand 15-1 geeft de overmacht goed weer. Ook hier een buitengewone prestatie van P v Wouwen 7 doelpunten van de 15.

Meisjes.
Ook de Meisjes kunnen er wat van. Zij kwamen met een winst in de sporttassen van 8-13 thuis, veroverd op DBD. Een wedstrijd die veel stil gestaan heeft, maar liefst 19 x werd gefloten door de scheidsrechter. Tussen door werd ook nog een stand van 8-13 op het scorebord gezet. J Goossens werd topscoorder met 5 doelpunten.

Dames.
De Dames handhaven zich zeer goed in hun klasse. Arethusa moest dit keer de nederlaag ondergaan. Van begin af aan werd Arethusa onder druk gezet en keek cotant tegen een achterstand aan. De standen waren 1-1, 2-3, 2-4 eindstand 3-5. E v Reenen scoorde 2 punten, D Kapaan, I v Erk en L vd Boogert allen 1x.

Heren.
Heren 1 kregen een lastige tegenstander op bezoek in Zwembad De Wisselaar. Het aanwezige publiek kreeg een fanatiek SBC2000 voorgeschoteld en met de veldwisseling was de stand via 1-0 gebracht op 3-1. In het derde deel kwam 4-1 eraan, maar daarna werd het toch wat donker in het bad. HZPC Horst kwam beangstigend dichtbij met 4-3. In het laatste bedrijf werd alles op alles gegeven door SBC2000, door de zwemsnelheid fors te verhogen. Daar wordt tijdens de trainingen fors aan gewerkt door trainer A Schouten. 6-4 werd de uitslag met een goed uitzicht op 1 van de bovenste plaatsen in de competitie. Twee scores van E Claassen, de rest kwam van P Nolting, V vd Weele, B Zeegers en P Duijzer.

Heren 2 werd behoorlijk terug gewezen door BZ&PC uit Boxmeer. De uitslag 17-7 kwam uit de bus. Opmerkelijk was ook hier de zware straffen uitgedeeld door het arbitrale duo. Twee spelers konden na een tijdje de wedstrijd gaan volgen aan de kant. Topscoorders met ieder 2 doelpunten waren J Razenberg en J Weehuizen.

Heren 3 kreeg het niet voor elkaar om Hellas Glana te verslaan. De eindstand werd 2-5. Lang ging de strijd gelijk op, maar in de slotfase was Hellas de betere en nam 3 punten mee naar huis.
An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙