SBC2000 waterpolo klimt naar de kop

Diverse teams ruiken aan de koppositie van de Waterpolocompetitie. Pupillen, Jongens, Meisjes, Dames en Heren teams kruipen langzaam maar wel zeker naar de bovenste plaatsen. Een goede ontwikkeling in de Bredase Sportwereld.

De Warande D2-Pupillen A 1-6
OZC D1-Pupillen B nog niet bekend
Meisjes MB1-Arethusa 3-7
Jongens<17-TRB/RES B1 5-5
Argo A1-Herenjeugd A1 3-19
Dames 1-Hellas-Glana1 6-2
Nayade Classic 1-Heren 1 2-3
Heren 2-DBD 1 2-8
Heren 3-BZ&PC 2 4-5
OZC 3-Heren 4 nog niet bekend


Pupillen.
Het A-team wist buurman De Warande met 1-6 te verslaan in Oosterhout. Een fraaie overwinning die door B Martens en B Borsje ieder 2x raak, B vd Bunt en R Vingerhoeds ieder 1x raak werd bewerkstelligd.

Jongens <17 jaar.
De voorsprong van 3-0 in partje 1 werd om zeep geholpen door TRB/RES in partje 3, stand kwam op 4-4. Beide ploegen scoorden nog 1x, waardoor de eindstand op 5-5 kwam. K Wennekes werd topscoorder met 2 punten.

Herenjeugd.
Monsterscores van B v Gurp, P v Wouwen ieder 5x, N Holleman 4x, J Weehuizen 3x en R Visser 2x en drie tegendoelpunten van Argo, gaven een uitslag van 3-19 op het bord.

Meisjes.
Deze incasseerden een nederlaag van 3-7 tegen Arethusa. Van meet af aan liep men achter de feiten aan. Standen 1-2, 3-5, toen even een gelijke strijd, maar toch wist Arethusa in de slotronde er toch nog 2 punten bij te brengen.

Dames.
De Dames vinden regelmatig het goede paadje in het zwembad. Hellas-Glana was de weg kwijt en keek op het eind tegen een achterstand van 6-2 voor SBC2000.Topscoorder T Struijk.

Heren.
Een heel lastige tegenstander, Nayade Classic, werd gepakt met nog maar 3 minuten te gaan. T Kocsis wist op formidabele manier de Eindhovense keeper te verrassen door 2 punten te scoren in part 1 en 2. De derde periode werd net als bij het meisjesteam een gelijke strijd geleverd, met veel spannende momenten. Maar op 2 min 54 sec voor het eind wist V vd Weele, met het benutten van een 1-0 situatie, SBC2000 naar een voorsprong te brengen, die niet meer werd afgestaan. De kop is bereikt na 6 wedstrijden onder leiding van trainer A Schouten.

Heren 2 brachten het er minder goed van af. F Geisler en J Razenberg wisten er dan wel 2 ballen in schieten bij DBD uit Best. Maar Best deed ook zijn best en scoorden 8 x. Eigenlijk geen schijn van kans kreeg Heren 2. 0-2, 2-4, 2-6, 2-8 waren de standen.

Heren 3 maakte het zich zeer moeilijk door de tegenstander de ruimte te geven, waardoor zij via 2-2, 2-3, 3-3 uitslag 4-5 niet op voorsprong konden komen en de mentale tik uit te delen aan BZ&PC, waardoor mogelijk de wedstrijd een andere wending had kunnen krijgen. De Bredase scores waren van D v Oosterhout, K v Rest, K Taks en O Bakx allen 1x. Een veel onderbroken wedstrijd, 13 x in totaal voor beide ploegen, een straftijd van 20 sec achter de doellijn de wedstrijd gade slaan, een man minder iedere keer.

An unhandled error has occurred. Herlaad 🗙